Vaderdag actie op gourmettangen en serveerplanken

Heeft u al een cadeau voor Vaderdag? Bij Tapasplanken.nl vindt u nu het perfecte cadeau! Vanaf 8 juni t/m 18 juni hebben wij een Vaderdag actie op gourmettangen en serveerplanken.

U krijgt 10% korting op gourmettangen en serveerplanken teakhout van 49 cm en 59 cm!

Waarom Vaderdag?

Vaderdag, een bijzondere dag ter ere van vaders, benadrukt het vaderschap en de cruciale rol die vaders spelen in de opvoeding en zorg voor hun kinderen. In Nederland vindt de viering plaats op de derde zondag van juni, terwijl België het op de tweede zondag van juni viert. Deze feestdag is voortgekomen uit de eerder gevierde Moederdag. Het is een gelegenheid waarop vaders extra in het zonnetje worden gezet en hun betekenisvolle bijdrage aan gezinnen wordt erkend.

De geschiedenis van Vaderdag

In 1909 nam mevrouw Sonora Smart Dodd uit Washington het initiatief voor Vaderdag. Haar doel was om haar vader, William Jackson Smart, te eren, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog en weduwnaar na het overlijden van zijn vrouw tijdens de geboorte van hun zesde kind. Naarmate haar dochter ouder werd, groeide de wens om de moed en veerkracht van haar vader te benadrukken. Deze wens werd geïnspireerd door Anna Jarvis, de bedenker van Moederdag die een jaar eerder was geïntroduceerd.

Op 19 juni 1910 vierde Spokane, Washington, de allereerste Vaderdag. Ondanks de steun van president Calvin Coolidge in 1924, stuitte het idee op weerstand in het door mannen gedomineerde Amerikaanse congres. Het congres aarzelde om een dag te erkennen die specifiek gericht was op het eren van mannen. Uiteindelijk, in 1972, tijdens het presidentschap van Richard Nixon, kreeg Vaderdag officiële erkenning in de Verenigde Staten.

Nederland vierde oorspronkelijk Vaderdag in oktober vanaf 1937. In 1948 werd op initiatief van de Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten besloten om Vaderdag naar de derde zondag van juni te verplaatsen, waarmee de Nederlandse viering van deze bijzondere dag werd afgestemd op de Amerikaanse traditie.

Ander nieuws