Moederdag actie op serveerplanken

Heeft u al een cadeau voor Moederdag? Bij Tapasplanken.nl vindt u nu het perfecte cadeau! Vanaf 4 mei t/m 14 mei hebben wij een Moederdag actie op serveerplanken.

U krijgt 10% korting op alle Rose Wood serveerplanken!

Waarom Moederdag?

Moederdag, een feestdag ter ere van het moederschap en de invloed van moeders op de samenleving, kent variaties in vieringen afhankelijk van het land en valt doorgaans in maart, april of mei. In landen zoals Nederland, België en vele anderen vindt Moederdag plaats op de tweede zondag in mei. In het Antwerpse wordt het gevierd op 15 augustus, tezamen met Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, een wettelijke feestdag in veel katholieke en orthodoxe landen.

De focus op Moederdag ligt op het verwennen van moeders, met mogelijke gebaren zoals ontbijt op bed, vrijstelling van huishoudelijke taken en het geven van cadeaus. Vaak creëren jongere kinderen op school of in het kinderdagverblijf speciale cadeaus en versjes om hun waardering voor moeder uit te drukken.

De oorsprong van Moederdag

Het eren van moeders is een eeuwenoude traditie die teruggaat tot ver vóór de moderne Moederdag, waarin de focus ligt op het waarderen van alledaagse moeders. De oorsprong van Moederdag, ook wel bekend als Moedertjesdag, is te vinden in het oude Griekenland. Het heeft zijn oorsprong in de formele moedercultus, ter ere van godinnen zoals Cybele en Rhea, prominent in de Griekse mythologie. Deze eerbiedige moedercultus kende brede verspreiding in Klein-Azië, vooral op de idus van maart, die volgens de Romeinse kalender samenvalt met de 15e dag van maart.

Waarom een Moederdag actie?

Moederdag is er om iets speciaals te geven aan iedere moeder. Vandaar dat wij een mooie actie hebben verzonnen zodat u voor een leuke prijs iets moois kan geven aan een moeder.

Ander nieuws