Serveerplank Anneli van eikenhout

Een mooie en elegante serveerplank eikenhout door Anneli. Eén van de bekendste houtsoorten van Nederland. Eikenhout is sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

De serveerplank van Anneli is beschikbaar in verschillende formaten, namelijk 40×13 cm en 48×20 cm zo kunt u kiezen voor de plank die het beste bij u past.

Wij kunnen de serveerplanken laten graveren met wilde bloemen (zie de afbeelding), u betaalt hiervoor een meerprijs van € 10,00.

Dus bent u opzoek naar een mooi cadeau, of een cadeau om jezelf te verwennen, deze mooie serveerplank zal in de smaak vallen.

Extra informatie:

  • Lengte: Anneli M: 40×13 cm en Anneli L: 48×20 cm
  • Vorm: Rechthoek
  • Handvat: ja

Wat is eikenhout?

Eikenhout, afkomstig van eiken die van nature groeien op het noordelijk halfrond, is een soort hardhout. Er zijn ongeveer 600 eikensoorten, zowel bladverliezend als groenblijvend, waarvan Noord-Amerika de meeste herbergt, met ongeveer 90 soorten. Hoewel eikenhout al duizenden jaren wordt gebruikt als hardhout, duurt het ongeveer 150 jaar voordat het hout van een eik geschikt is voor bouwdoeleinden. In moderne toepassingen komt eikenhout voor in huishoudelijke artikelen, vloeren, wijnvaten en brandhout.

Uiterlijk serveerplank van eikenhout

De kleur van eikenhout vertoont variaties van boom tot boom en zelfs van tak tot tak. Wanneer een natuurlijke afwerking of olie wordt toegepast, komen de nuances en contrasten van dit mooie materiaal prachtig naar voren. Hierdoor ontstaat een natuurlijk kenmerk op zich, zonder dat er uitgebreide versieringen nodig zijn. Het oppervlak van eikenhout voelt stevig en glad aan, afhankelijk van de toegepaste afwerking.

Ander nieuws