De top 10 heerlijke Spaanse zoetigheden

Ben jij dol op zoet? Dan moet je de volgende 10 heerlijke Spaanse zoetigheden zeker eens uitgeprobeerd hebben. Want van allerlei koekjes tot aan turrón en churros: de Spaanse keuken staat bekend om haar grote variatie aan lekkere hapjes.

Churros

Churros zijn gefrituurde deegstengeltjes met een laagje suiker die wel wat weg hebben van onze oliebollen. Deze Churros kunnen in combinatie met gesmolten chocolade worden geserveerd, en zijn in Spanje onder andere een populair ontbijt. Probeer ze eens thuis te maken, of bestel ze als je in Spanje op vakantie bent.

Turrón

Turrón is een soort nougat dat in allerlei verschillende versies verkrijgbaar is. Zo kun je zowel harde als zachte plakken turrón kopen en bestaat er turrón in combinatie met allerlei ingrediënten zoals chocolade, noten, likeur en gekonfijte vruchten. Turrón wordt traditioneel veel rond Kerstmis verkocht en is zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Membrillo

Membrillo is een pasta gemaakt van kweepeer. Deze zoete lekkernij kun je heerlijk opsnoepen, maar smaakt ook erg lekker in combinatie met de traditioneel Spaanse Manchego kaas. Zo wordt membrillo vaak samen met de kaas geserveerd op de tapasplank.

Polvorones

Polvorones zijn heerlijke amandelkoekjes die voornamelijk rond Kerstmis veel gegeten worden in Spanje. De polvorones zijn vrij zacht van structuur, waardoor ze in je mond lijken te ontploffen. Ideaal om te serveren bij een kopje koffie of warme chocolademelk.

Mantecados

Mantecados zijn vierkante koekjes die veel lijken op onze roomboterkoekjes. De Mantecados hebben soms een vulling, bijvoorbeeld van pompoenspijs. Mantecados hebben veel weg van de polvorones maar zijn wat harder qua structuur. Daarnaast worden de mantecados net als de polvorones veel rond Kerstmis gegeten.

Rollitos de anis

Rollitos de anis zijn anijskransjes die voornamelijk in Alicante en Murcia gegeten worden. Dit lekkere Spaanse koekje is bovendien super makkelijk om thuis te maken. Zeker een tip als je je gasten eens wat anders wilt voortzetten bij de koffie.

Peladillas

Peladillas zijn amandelen met een hard, wit suikerlaagje. De peladillas worden vaak in kleine zakjes verkocht en zijn de perfecte snack voor tussendoor. Vergeet niet om een aantal zakjes mee te nemen voor het thuisfront!

Mazapán

Niet alleen in Nederland zijn we gek op marsepein. Ook in Spanje wordt marsepein, oftewel mazapán, graag gegeten. Let er wel op dat een kwalitatief goede mazapán in verhouding even veel suiker als amandelen moet bevatten.

Buñuelo

Ben je gek op donuts en oliebollen? Dan is de buñuelo het gebakje dat je moet bestellen bij je Spaanse bakker. De buñuelo doet namelijk veel denken aan deze twee lekkernijen en smaakt heerlijk bij je kopje koffie. Buñuelos kunnen zowel een zoete als hartige vulling hebben en worden met name rond Pasen veel gegeten in Spanje.

Roscón de Pascua

Niet alleen de buñuelo is de moeite waard om bij de bakker te bestellen als je rond Pasen in Spanje verblijft. Ook de Roscón de Pascua, een ringvormig zoet brood, is een absolute aanrader. De Roscón de Pascua is vaak versierd met gekristalliseerd fruit en kan verschillende (zoete) vullingen hebben, zoals room of truffel.

Ander nieuws