5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is

Olijfhout is een prachtig natuurproduct en producten gemaakt van dit hout zijn dan ook erg in trek. Olijfhouten artikelen zijn vaak echter iets duurder dan producten die zijn vervaardigd uit andere houtsoorten. Dat komt doordat dit hout zeer kostbaar is. In dit artikel lees je 5 redenen waarom olijfhout zo kostbaar is.

Olijfhout is meer dan 100 jaar oud

Olijfbomen worden pas gebruikt voor het produceren van olijfhout, zodra de bomen geen olijven meer geven. Dit is meestal pas na ruim 100 jaar. Bestel je prachtig olijfhouten keukengerei? Dan betekent dit dat je hout van meer dan een eeuw oud in huis haalt!

Het aanbod is beperkt

Er is maar een beperkt aantal olijfbomen dat op dit moment geen olijven meer geeft en kan worden gebruikt voor het produceren van olijfhout. Als we nu nieuwe olijfbomen planten, kunnen we hier pas over 100 jaar olijfhout uit vervaardigen. Voor de productie van andere houtsoorten worden vaak speciaal bossen aangelegd, waarbij er met bepaalde middelen voor wordt gezorgd dat deze bomen zo snel mogelijk groeien. Dit wordt niet gedaan voor de productie van olijfhout en het aanbod is daarom beperkt en het product blijft uniek.

100% natuurlijk

Olijfhout is een houtsoort dat 100% natuurlijk is. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, want vaak wordt ervan uitgegaan dat alle houtsoorten helemaal natuurlijk zijn. Maar bedenk eens wat er gebeurt als de grond waarop de bomen groeien wordt bewerkt met middelen die de groei bevorderen. Deze chemische middelen trekken in de bomen, waardoor het hout niet meer geheel natuurlijk is. De bomen groeien wel sneller, maar de kwaliteit van het hout gaat ook achteruit. Olijfhout is 100% natuurlijk en daarom ook van topkwaliteit.

Geen beschadiging voor het milieu

Aangezien de groei van olijfbomen niet wordt gestimuleerd met chemische middelen, is het produceren van olijfhout niet slecht voor het milieu. Deze chemische stoffen kunnen namelijk schade aanbrengen aan het milieu en aan de mens zelf. Als u kiest voor olijfhout in plaats van een ander houtsoort, draagt u dus uw steentje bij aan het milieu.

Zeer stevig houtsoort

Het hout van olijfbomen is een van de hardste houtsoorten ter wereld. Olijfhouten snijplanken en andere olijfhouten keukenproducten gaan dan ook veel langer mee dan keukengereedschap vervaardigd uit andere houtsoorten. Een tapasplank van dit hout zal bijvoorbeeld minder snel beschadigen als u hier vlees of groenten op snijdt. Olijfhouten keukengerei kan daarom wel heel wat jaren meegaan.

Exclusieve olijfhouten keukenproducten op Tapasplanken.nl

Tapasplanken.nl is een klein bedrijf met een passie voor natuurlijke, duurzame producten. In onze collectie vindt u een groot aantal olijfhouten keukenproducten die met zorg worden gemaakt. Dit keukengereedschap is zeer exclusief, omdat geen enkel keukenartikel er hetzelfde uitziet. Er is namelijk bij de productie voor gezorgd dat de vorm en tekening van de olijfboom behouden zijn gebleven, waardoor elk product een andere vorm en tekening heeft. Bent u op zoek naar een exclusief keuken product om hapjes te serveren voor uw gasten of wilt u iemand verrassen met een prachtig cadeau? Dan bent u bij Tapasplanken.nl aan het juiste adres!

Ander nieuws